M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Der glaeserne Mensch, 1935

Andere, 9 x 14 cm.

2020 monoculture photo m hka cc 9 wunder3 image: © M HKA

De zeldzame postkaart toont Der gläserne Mensch (De glazen mens), de belangrijkste attractie van de omvangrijke tentoonstelling Das Wunder des Lebens, een propagandatentoonstelling die in 1935 in Berlijn plaatsvond. Het centrale idee van de expo was zuiver eugenetisch: de bescherming van het fysieke lichaam tegen ziekten via de nieuwste verworvenheden van de moderne hygiëne en het zuiver houden van het zogenaamde 'lichaam' van het Duitse volk met behulp van 'raciale hygiëne'. Op een paar jaar tijd werd Der gläserne Mensch het symbool van de specifieke Duitse kijk op mens en de gezondheid. Hij vormde ook het pronkstuk van de reizende versie van Das Wunder des Lebens, die in 1936 Antwerpen aandeed.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tentoonstellingen & Ensembles

Monoculture heroitem background2

> Tentoonstelling: MONOCULTURE | A Recent History. M HKA, Antwerpen, 25 September 2020 - 25 April 2021.

2020 monoculture photo m hka cc 9

> Ensemble: MONOCULTURE – DAS WUNDER DES LEBENS.

 wim4503

> Ensemble: MONOCULTURE – ARTEFACTS.