M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

TV-Quiz decor [TV Quiz Show Decor], 1993

Installatie, 1300 x 900 x 400 cm.

Bijl guillaume tv quiz dekor 1993 foto syb'l. s.  pictures ©image: Syb'l S'Pictures

Collection: M HKA Collection, Antwerp (Inv. no. BK6880).

“Ik toon mijn tijd. Ik maak decors op zo'n manier dat de realiteit één moment ook als decor kan bekeken worden. We leven in een decor, en daar maak ik de mensen van bewust.”

 TV-Quiz Decor uit 1993 is een perfecte illustratie van Bijls kijk op een wereld waarin, gestimuleerd door publiciteit en media, een verschuiving plaatsvindt van realiteit naar fictie en omgekeerd. We zien een tot in de puntjes nagebouwde televisiestudio, inclusief podium met flikkerende traplichtjes, twee desks met puntenscherm, camera’s en een hoofdprijs in de vorm van een blinkende rode auto. Dit alles in een verduisterde ruimte die klaar lijkt voor opname. TV-Quiz Decor situeert zich op het raakvlak tussen cultuur en commercie. Houdt een museumzaal die op deze manier getransformeerd wordt tot televisiestudio niet op een museumzaal te zijn? Met de tekst op de reuzenmonitor 'Le Jeu de l'Art' verwijst Bijl letterlijk naar de actuele kunstscène die, volgens hem, meer en meer een spektakeltent wordt.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dsc 0969

> Guillaume Bijl.

Tentoonstellingen & Ensembles

Bijl guillaume auction room photo elisabeth broekaert

> Tentoonstelling: Guillaume Bijl. MuHKA, Antwerp, 13 April 1996 - 09 June 1996.

Gb tv quiz dekor 1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

Bijl guillaume tv quiz dekor 1993 foto syb'l. s.  pictures

> Ensemble: GUILLAUME BIJL ENSEMBLE.

Bijl guillaume autorijschool z 1997 1989%289%29

> Ensemble: Transformatie Installaties [Transformation Installations].

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Transformations and Situations.