M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Night Fever, 2011

Video

Night fever installation view %28waking up 2%29 ©Frank Theys

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. S0454).

Een figuur wordt wakker in het midden van de nacht en vreest dat hij een hartaanval heeft. Night Fever is een portret van iemand met een paniekstoornis. De filminstallatie toont een personage dat gevangen zit in zijn eigen huis, zijn eigen wereld, waar zijn angsten groeien en hij onzeker hulp vraagt aan de buitenwereld. Alle elementen − beeld, opstelling, klank, montage − werken samen om deze beklemmende en verontrustende ervaring op de kijker over te brengen. Met behulp van een multi-scherm opstelling en zijn montagetechnieken wil Frank Theys het publiek in het hoofd van de personage laten kruipen.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Blank

> Frank Theys.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Geen foto

> Ensemble: Oratorio for Prepared Video - Player.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Liliane vertessen  waanzin  2018  courtesy to the artist

> Ensemble: WAANZIN | MADNESS.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.