M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Fat Mountain/Scenes, 2005

Boek, 11 x 17.4 cm, 148 p, language: English, publisher: Metronome Press, Paris, ISBN: 2-916262-03-2.

Artistnovel 009 ©M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2024/773).

Literaire synopsis In de Weiko Sud Diet Clinic, een beautyfarm die compleet afgesloten van de buitenwereld ligt, ondergaat een groep extreem zwaarlijvige patiënten een onconventionele therapie – die niet noodzakelijk de gewenste effecten sorteert… Tot op een dag dokter Ariel Tense, de nieuwe strakgeregen en kwaadaardige senior-consultant, aankomt in Weiko Sud en recht uit Brasilia een eigen arsenaal van vermageringsmiddelen meebrengt. Al gauw ontspint er zich een strijd tussen de sinistere Dr. Tense, klaar om met de zweep zijn nieuwe kudde aan hem te onderwerpen, en Dr. Sago, de mysterieuze, goeroe-achtige manager van de instelling. Terwijl de XXL-modeshow haar extatische einde nadert, loopt de situatie in het ziekenhuis totaat uit de hand… Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar Phyllis Kiehl is een kunstenaar en schrijfster. Ze werkt met tekst, lezingen, tekeningen en installaties. Haar teksten zijn nauw verbonden aan haar kunstpraktijk. Ze beschouwt zichzelf als een verhalenverteller en haar tekeningen als ene manier om een verhaal in minder tijd te vertellen. Ze schrijft fictie om greep op de werkelijkheid te krijgen. Dat kan leiden tot vreemde, soms bizarre scenario’s. Regelmatig doen de meer buitensporige beeldende elementen van haar verhalen afstand van hun status als tekst en manifesteren ze zichzelf in tekeningen. Of in driedimensionele ruimte, zoals in de dikke, tactiele sculpturen die een steeds grotere ruimte in haar huishouden in beslag nemen. [Novel website](http://www.metronomepress.com/books/books3.html)

Authorship: Artist Author.

Creative Strategy: Artwork-Novel Parallel Lives.

Genre: Plain Fiction.

Publishing: Art Books Publishing House.

Theme: Feminism.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Phyllis kiehl foto weltkulturen musem

> Phyllis Kiehl.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.