M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Red London, 1994

Boek, 21 x 14.5 cm, 160 p, language: English, publisher: AK Press, Edinburgh, ISBN: 1 873176 12 0.

Artistnovel 066 ©M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2024/843).

Literaire synopsis *Red London* is een roman over een revolutie van de verdrukten tegen hun onderdrukkers. De hoofdpersonages werken als leden van de ‘underclass’, zoals de officiële autoriteiten dat tegenwoordig noemen. Ze verkopen hun tijd als prostituees, obscure rockmuzikanten, fotografen voor pornoblaadjes enzovoort. Hun vrije tijd spenderen ze aan seksuele geneugtes en het vermoorden van de heersende klasse. Het zijn libertijnen met viscerale passies. Hun uitvoering van wraak op de andere klasse is zowel ruw als meedogenloos. Het zijn serieuze proleten met serieuze lusten. *Red London* is niets voor preutse seutjes. Stewart Homes proza moet niet onderdoen voor dat van Marquis de Sade als het op seks en geweld aankomt. Een voorproefje: de setting is een rockconcert voor conservatieve tieners, georganiseerd door een oudere Tory-rockster, Sebastian Fame, wiens favoriete neurose pedofilie heet. De bewaking van het concert is in handen van een bende fascistische kerels, bekend als de Aryan Youth League. Niemand kan vermoeden dat er een actie is gepland door het Soho Prostitute Collective. [Novel website](http://www.stewarthomesociety.org/redlon.htm)

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Stewarthome

> Stewart Home.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.