M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Lincoln Ocean Victor Eddy, 2007

Boek, 21 x 14.6 cm, 64 p, language: English, publisher: Self-Published, ISBN: N/A.

Jm2007booklincolnvictory400 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp.

Literaire synopsis

'' Lincoln Ocean Victor Eddy is het indrukwekkende debuut van mevrouw Magid in New York. Het is een video en een reeks foto’s die worden vergezeld van een beklijvende novelle: allemaal documentatie van haar vijf maanden durende vriendschap met een agent van de New Yorkse stadspolitie. Ze ging de vriendschap aan door hem te vragen om haar te fouilleren – wat hij niet deed – en hem vervolgens te schaduwen tijdens zijn nachtshift, doorgaans op metroperrons in Manhattan en Brooklyn. Het beste deel van het werk is de stilletjes hartverscheurende novelle, een soort tunnelvisie van twee mensen die langs parallelle sporen lopen terwijl de stad om hen heen gonst. De relatie wordt nooit geconsumeerd, maar Lincoln Ocean Victor Eddy schreeuwt liefde.'' - The New York Times

Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar

De installatie van Jill Magid toerde langs verschillende internationale plaatsen en bevat combinaties van materialen en media die ze creëerde en verzamelde tijdens haar training met een politie-agent. Digitale foto’s, geluidsopnames, CCTV-beelden, voorwerpen, affiches, tekeningen en de novelle Lincoln Ocean Victor Eddy. In de installatie zijn bezoekers welkom om het verhaal binnen te wandelen als een audiovisuele ervaring en de originele artefacten te zien.

Lincoln Ocean Victor Eddy wordt ook getoond als een performance voor een livepubliek, in een aangepaste versie van het zwarte boek met hoofdzakelijk dialogen. Het verleent een tijdelijk gezicht en een stem aan onze niet-geïdentificeerde officier. Het publiek wordt uitgenodigd om te getuigen hoe Jill Magid en de acteur Ed Vas het verhaal spelen als deels een theatrale uitvoering, deels pöezievoordracht. Op de website van de kunstenaar is het mogelijk om het verhaal als podcast te downloaden, een adaptatie van de novelle als deels verhaal, deels dialoog. De podcast is uitgevoerd door Jill Magid en Ed Vas, een intiem verhaal voor onderweg, perfect voor metropendelaars.

Novel website

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Jill magid

> Jill Magid.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.