M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Camino Road, 1994

Boek, 17.8 x 10.8 cm, 110 p, language: English, Spanish, publisher: New York: Free Agent Media, ISBN: N/A.

Ren%c3%a9e green camino road0

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2025/466).

Literaire synopsis

Dit korte boek leidt terug tot de vroege jaren van de sentimentale opvoeding van Renée Green, in Mexico, of in het bohemienmilieu van New York in de jaren 1980. In de woorden van de kunstenaar Renée Green: ''Camino Road is een boek dat ik schreef als een zelfbewuste hommage aan of parodie van de ‘road novel’, ‘bohemien’ en rebelse kunstenaars. Ik was bezig met de beat-generatie, figuren als Jack Kerouac, Burroughs en anderen – de mythische constructie van de kunstenaar als rebel, en hoe vrouwen, ikzelf inbegrepen, daar in belanden. Deze ‘beat’-bronnen leken een typische Amerikaanse introductie tot de idee van bohemiens en van het kunstenaarschap.''

Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar

Camino Road werd uitgebracht als een kunstenaarsboek, in verband met een video van Renée Green in de groepstentoonstelling *Cocido y Crudo* in het Museo Nacional de Arte Moderno Centro de Arte Reina Sofía in Madrid. Het boek werd uitgegeven in het Engels en Spaans, met een appendix met foto’s en materiaal van Madrids ‘Movida’ van de jaren 1980.

Novel's website

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Reneegreen

> Renée Green.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.