M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

De Drie Wijsneuzen, 2013

Sculptuur

Jos de gruyter   harald thys  de drie wijsneuzen 2013 photo m hkacc ©image: M HKA

Collection: Courtesy the artists, Galerie Isabella Bortolozzi, Galerie Micheline Szwajcer.

Dit beeld is een variatie op De drie wijsneuzen van Erembodegem, een voorstel voor een sculptuur op een rotonde in de Vlaamse gemeente Erembodegem. Drie koppen kijken vanuit de hoogte, elk blikt in een andere richting. De 'wijsneuzen' observeren de bezoeker en beantwoorden de blik van de toeschouwer. Het geluid van stromend water is een van de weinige dingen die op de tentoonstelling te horen is. De fontein richt onze aandacht op de handeling van kijken of staren – een belangrijk kenmerk van het werk van de Gruyter en Thys.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Doubleportrait

> Jos De Gruyter & Harald Thys.

Tentoonstellingen & Ensembles

H j optimundus a6 liggend

> Tentoonstelling: Jos de Gruyter & Harald Thys – Optimundus. M HKA, Antwerpen, 07 February 2013 - 19 May 2013.