M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ensemble: Halensee

Im401jl025 M HKA

Halensee (Paus van) is een fictie door Paul Van Ostayen in het leven geropen en door Jef Lambrecht recupereerd voor de 'canonisatie van Vincent van Gogh' en verder gebruikt in diverse activiteiten - waaronder een vlugschrift-brochure-infoblad met de naam...in LdL formaat...

De naam komt oorspronkelijk van de Halensee (Halen-meer) bij Berlijn, waar Van Ostaijen in de jaren twintig vertoefde, en in die periode wellicht bezoekr was van het populaire Lunapark op de oevers van dat meer... om de naam als Paus van Halensee te gebruiken om Paul Joostens uit de ' hl. kubistise en flammigantise kerk' te verbannen...

(zie Bulla in Letterenhuis)

 

Verberg deze beschrijving

Thema's & Categorie├źn

Corrmomtolambrecht

>CorrespondJL.

Werken

Im401jl025

>Jef Lambrecht, Halensee - Vincent van Gogh Canonization, 1990.Poster, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.

Im377jl007s

>Jef Lambrecht, Original Imaginaire, original copie, Halensee P.P..Mail Art, paper, ink (printing) pen, A3/ 42x30 cm - A6.

Im359jl027

>Jef Lambrecht, Paus van Halensee in actie.Leaflet, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.

Im359jl022

>Jef Lambrecht, Halensee Steeds Droevig.Poster, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.

Im359jl019

>Jef Lambrecht, Halensee / throne prep.Leaflet, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.

Im359jl018

>Jef Lambrecht, Halensee - 1 Woche USA.Poster, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.